FOTORUBRIEK nr. 869
Bijgaande foto is gemaakt in 1935 voor de toenmalige kruidenierswinkel van Jan en Dien van Hoof-van Gils aan de Molenstraat 20 door Harrie Sevens. Het is een reclamewagen waarmee de Vlaamse kermis van fanfare Sint Willibrordus werd aangekondigd. We kwamen deze foto tegen in het oude notulenboek van voetbalvereniging RKDSV. Secretaris Antoon van Dijck Norb.z. schreef er het volgende bij:
“Ter gelegenheid van de Vlaamsche kermis te Diessen op 18 en 19 mei 1935 lieten onze DSV-ers zich niet onbetuigd. Vlug werd er een wagen in elkaar getimmerd en trokken onze spelers zondag na zondag met dit vehikel de dorpen rond, waarmee zij duizenden en duizenden lotjes verkochten en de harmonie alhier een aardig duitje in ’t laatje bezorgden.”
De vrachtauto van Sjaak Hoosemans werd hiervoor gebruikt. Op het bord lezen we: “Bezoekt Festival en Vlaamse Kermis te Diessen op 18 en 19 Mei”. Op de bumper staat Frans Olieslagers. Hij fungeerde als dorpsomroeper. Met een toeter die in het midden van de wagen zichtbaar is, kondigde hij de Vlaamse Kermis en de loterij aan. De eerste keer dat men door de omliggende dorpen reed, was men met paard en wagen. Frans Olieslager zat toen te paard met zijn toeter. De Vlaamse kermis werd gehouden in de tuin van de woning van de familie Van Dijck, achter het voormalige gemeentehuis in de Willibrordusstraat waar nu het Otjenspark is. (Foto FSD-001, 5318-01, H. Sevens).Reclamewagen met leden van de Fanfare en Bestuur RKDSV voor de winkel van Jan en Dien van Hoof, Molenstraat 20, 18 mei 1935.

Op de wagen herkennen we v.l.n.r. Harrie Nooijens- Sjef Smetsers - Janus Smetsers - Frans van Hoof - Jan Smetsers - Janus Timmermans - Fons Schoenmakers - Sjef van Gestel - Piet Klaassen.
Voor de wagen: Antoon van Dijck - Sjef Heuvelmans - Jan van Riel - Jan van Dal of Piet van Hoof. Op de bumper Frans Olieslagers.
  

Reacties zijn altijd welkom via Contactformulier of info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 013 5042413.
Terug hoofdpagina