FOTORUBRIEK 499
De mannen op onderstaande foto waren lid van de Grenswacht. Dat waren vrijwilligers die de bewaking van onze grenzen op zich namen. Een aantal Diessenaren was ook lid van de Grenswacht. In 1945, vlak na de oorlog, waren zij gestationeerd in de buurtschap Haart bij Aalten in de Achterhoek op boerderij 't Hillo van boer Johan Jentink.
Daar werd deze foto gemaakt. Gust de Vries was één van hen en hij voorzag ons van de meeste namen.

Staande v.l.n.r …. Koks (de Mierden) - Johan Jentink (zoon van de boer) - Herman Nieuwenhuizen
(Westelbeers) - Piet van Bijsterveldt P.z. - ? - Gust de Vries - Bart Reijnen (nu woonachtig in Canada) ­Jan Vennix ( Middelbeers) - boer en boerin Jentink - sergeant?
Zittend v.l.n.r. Frans de Brouwer - ... Smulders (Goirle) - ? - Toon van Doormaal Adr.z. - Jan Smetsers -?