FOTORUBRIEK 494
Iedere volwassen Rooms-Katholieke Diessenaar ging vroeger wel eens op retraite in een klooster, meestal in Tilburg of Vught. Een retraite was een drie dagen durende bezinning en geestelijke oefening. In afzondering deed men dan godsdienstig zelfonderzoek. Een gedeelte van de dag werd in afzondering doorgebracht op de eigen kamer, men luisterde naar preken van de paters, met biechtte en woonde de H.Mis bij. In een tijd waarin echter retraite en/of op vakantie gaan zeldzaam was, werd zo'n retraite dan ook beschouwd als een welkom en niet ongezellig 'uitje'. Onderstaande foto uit eind veertiger jaren is genomen tijdens een retraite bij het Cenakel in Tilburg, het gebouw aan de Kempenbaan waar tot voor kort het Conservatorium gevestigd was. Niet alle dames komen uit Diessen.


Achterste rij v.l.n.r. Bertha Mulders (Middelbeers) - ? - ? - Dina van Doormaal Sjefd. -Anna van Doormaal H.d. - Anna van Doormaal Adr.d. - Miet Lommers - Bertha van Rijthoven.
Middelste rij v.l.n.r. Anneke Mulders (Middelbeers) - ? - pater van het Cenakel - ? - Koosje de Laat (Middelbeers).
Vooraan v.l.n.r. ? - ? - ?.Reacties zijn altijd welkom via Contactformulier of info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 013 5042413.
Terug hoofdpagina