"Fotostichting Diessen"
Voorwoord

Ook in 1944 dreigde herindeling
  
door Ton de Jong
Twee mislukte pogingen om Diessen bij Hilvarenbeek te voegen - in 1828 en 1947 - waren al bekend. Ton de Jong ontdekte nog een derde poging. De bevrijding in 1944 was mogelijk de redding voor zelfstandig Diessen

Jongerensociëteit Diessen (1967 - 1984)  
door Ad van Doormaal
De Jongerensociëteit Diessen (kortweg de Jongerensoos of Jee Es) was
een vorm van open jeugd- en jongerenwerk, waar Diessense jongeren van 12 tot 16 jaar in hun vrije tijd, meestal op de vrijdagavond, werden beziggehouden. Opgericht ca. 1967 vanuit de parochieraad heeft de Jongerensociëteit tot ongeveer 1984 bestaan. In dit hoofdstuk blikt oud-voorzitter Ad van Doormaal terug op de bewogen geschiedenis van de Jongerensoos.


Vlam in de pan in het Diessense Hooghuis   door Jan van Helvoirt
In Hers en geens dur Diessen deel 18 beschreef Jan van Helvoirt de
geschiedenis van het Hooghuis, dat eeuwenlang het voornaamste huis van Diessen is geweest. In dit hoofdstuk blijkt dat er ook een brouwerij en herberg in gevestigd zijn geweest. En daar hebben zich heftige taferelen afgespeeld.


Wist u dat (nog)???   door Wil Vennix
Binnenkort valt na 43 jaar het doek voor Deusone als papieren uitgave. Bijna vanaf het begin bevat het blad de ‘Wist u dat…?’ Wil Vennix dook in de geschiedenis van deze ooit zo populaire rubriek. Vorig jaar behandelde hij de eerste tien jaargangen, nu de jaargangen 11 tot en met 20.

De openbare school in Diessen  
door Hans Schoenmaker
Voordat de lagere scholen in Diessen volledig katholiek werden, was er bijna vier eeuwen lang sprake van openbaar onderwijs. Hans Schoenmaker belicht de geschiedenis van het openbaar onderwijs in Diessen vanaf de oudste vermelding in 1559 tot aan de overgang naar het bijzonder onderwijs in 1929.

Marian van der Sanden:
kunstenares uit Diessen
  
door Ad van Doormaal
Marian van der Sanden-Versteden uit de Westerwijk in Diessen is een begenadigd kunstschilder van stillevens. In dit hoofdstuk komen we meer over haar en haar werk te weten.

Dat staat er gekleurd op!
Namens de Fotostichting Diessen legt dorpsfotograaf Henk van Tilburg het dagelijks leven in Baarschot, Haghorst en Diessen vast. In dit hoofdstuk een aantal leuke en verrassende foto’s in kleur.

Inhoud deel 20
(2012)
"Fotostichting Diessen" © 2018 GH
Onder redactie van: Ad van Doormaal en Wil Vennix

© Auteursrechten voorbehouden
Dit boekje is nog tekoop voor
€ 8,50