"Fotostichting Diessen"
Voorwoord

Baarschot een eeuw geleden 
door Ad van Doormaal en Wil Vennix
Hoewel Baarschot nooit is doorgegroeid van gehucht tot kerkdorp, is zijn geschiedenis er niet minder interessant om. Op basis van archiefonder zoek van onder meer Ad Hoozemans en gesprekken met Baarschotse mensen schetsen Wil Vennix en Ad van Doormaal een beeld van de kern waar zij beiden zijn opgegroeid. Na een duik in de geschiedenis volgt, aan de hand van een historische landkaart, een rondwandeling door het Baarschot van begin twintigste eeuw.

De pastorie van Diessen  
door Ad Hoozemans
De pastorie van Diessen is een gebouw dat is erkend als rijksmonument vanwege haar gaafheid, architectuur en cultuurhistorische waarde. In dit hoofdstuk beschrijft Ad Hoozemans de bouwgeschiedenis van dit interessante Diessense gebouw.

Nog meer verdwenen winkels  
door Ad van Doormaal
In deel 13 van Hers en geens dur Diessen beschreef Ad van Doormaal een tiental winkeltjes die in de loop der jaren verdwenen zijn. Er blijken er nog veel meer te zijn.

Hers en geens dur Diessen
met Jan Vugts
Jan Vugts (61) uit Hilvarenbeek voert ons aan de hand van pentekeningen langs boerderijen en monumentale panden in onze kernen.

Boerderij-café Van Helvoirt op den Heuvel in 1974 gesloopt   
door Jan van Helvoirt
Op de plaats waar anno 2006 het winkelcentrum D'n Heuvel is gevestigd(slagerij Vugts en apotheek Beekdal) stond vóór 1974 café Klessens, voorheen Van Helvoirt. Het was een echt dorpscafé annex boerderij, waar de vader van Jan van Helvoirt is geboren. In dit hoofdstuk struint Jan door de interessante geschiedenis van het café en de directe omgeving, d'n Heuvel.
Inhoud deel 14
"Fotostichting Diessen" © 2018 GH
Onder redactie van: Ad van Doormaal en Wil Vennix

© Auteursrechten voorbehouden
(2006)
Dit boekje is nog tekoop voor
€ 8,50